Varaavat tulisijat

Meiltä löydät laajan valikoiman laadukkaimpia varaavia tulisijoja Euroopan johtavilta valmistajilta. Valikoimastamme löydät Vuolukiviset, Keraamiset sekä Betonikuoriset varaavat tulisijat.

Varaava takka lämmittää pitkään.

Mikäli tykkäät lämmittää takkaasi säännöllisesti ja haluatkin nauttia pitkäkestoisesta lämmöstä, on varaava takka erittäin hyvä valinta. Esimerkiksi suoran sähkölämmityksen kanssa varaava takka voi pienentää lämmityskulujasi merkittävästi.

Lisäksi ruoanlaiton ystäville monissa varaavissa takoissa on valmius paistoritilälle, jolloin ruoanlaitto onnistuu kätevästi tulipesän jälkilämmöllä tai hiilloksella. Kovempaan kokkailuun
suosittelemme takkaleivinuunia tai perinteisempää leivinuunia, joka mahdollistaa ruoan valmistuksen todella laajassa mittakaavassa.

Laadukkaat varaavat takat löydät valikoimastamme Tulikiveltä, Nordpeisilta sekä Warma-Uuneilta.

Mikäli tykkäät kokkailla aidolla liekillä, kannattaa tutustua myös puuhelloihin ja -liesiin.

Tutustu mallistoon

Uskomaton lämmönvarauskyky

Varaavat takat ovat painavia ja vaativat vahvistetun pohjan, jonka päälle ne asennetaan. Tämän tulisijan lämmönvaraavuus perustuu kuumien savukaasujen pitkään kiertoon tulisijan sisällä savukanavissa. Sieltä ne päätyvät lopuksi liitoksen kautta hormiin tai mahdollisesti takakanavaa pitkin uudelleen ylös, kun hormiliitos on päällä tai tulisijan takana/sivulla ylhäällä.

Varaavassa takassa on paljon kuumien savukaasujen lämmittämää pinta-alaa, josta lämpö siirtyy tehokkaasti rakenteeseen. Takka voi olla rakenteeltaan vuolukiveä tai keraamista valumassaa.

Lämmönvaraavuus eli lämmön luovutusaika on verrannollinen materiaalin painoon ja ominaisuuksiin. Hyvin varaavat tulisijat antavat lämpöä jopa pari päivää. Niiden lämmitys vaati myös pidemmän polton ja enemmän puita. Optimaalinen koko varaavalle takalle on sellainen, että lämmityskaudella saadaan parilla pesällisellä tasainen lämpö vuorokaudeksi.

Etsitkö varaavaa kevyttakkaa? Käy tutustumassa varaaviin kiertoilmatakkoihin.

Takan asennuspalvelu

Hoidamme takan asennukset ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella. Olemme apuna koko prosessin ajan sopivan takan tilaamisesta sen oikeaoppiseen käyttöön saakka.

takka asennettuna