Takan asennus

Hoidamme ammattitaidolla takan asennukset talon suunnitteluvaiheesta ensimmäiseen sytytykseen saakka.

Takan asennus alkaa jo talon suunnittelusta

Olemme apuna takan tilaamisesta sen oikeaoppiseen käyttöön saakka. Takan asennus tilataan meiltä usein jo hyvissä ajoin. Ja näin kannattaakin toimia. Mikäli kyseessä on uudiskohde, on jo talon suunnitteluvaiheessa äärimmäisen tärkeä ottaa huomioon esimerkiksi tulisijan sijainti, hormin mitoitukset sekä korvausilman tuonti. Näin säästytään ikäviltä yllätyksiltä asennusvaiheessa. Hoidamme aina huolella alkukartoituksen ja suunnitteluvaiheen, jotta lopullinen asennus menee sujuvasti.

Mitä otamme huomioon tulisijaa suunniteltaessa?

  • Mistä tulisija saa korvausilmaa palamista varten; tuleeko korvausilma putkella talon alta, seinästä vai savuhormin kautta?
  • Minkä kokoinen hormi tarvitaan kyseiseen tulisijamalliin?
  • Onko tulisijalla riittävän kantava alusta?
  • Ovatko tulisijan suojaetäisyydet kunnossa?

Kaikki mitä tarvitset samassa paketissa

Sovimme alustavasti asennusaikataulusta usein jo tilauksen yhteydessä ja käymme yhdessä läpi asiakkaan velvollisuudet uuteen tulisijaan liittyen. Pyydämme talon piirustukset ja leikkauskuvat, jotta hahmotamme kokonaisuuden. Varmistamme myös, että tulisija löytää parikseen siihen varmasti sopivan hormin. Verkon kautta tilattaessa pitää olla erityisen tarkkana siitä, mitä saa, ja siitä, että paketti sisältää varmasti kaiken tarpeellisen. Me käymme aina kanssasi yksityiskohtaisesti läpi, mistä kokonaisuuden hinta koostuu. Lisäksi varmistamme tulisijan hormeineen olevan kohteeseen sopiva ja asiakkaamme saavan kerralla kaiken tarvitsemansa.

Harkitsetko takkaa jälkiasennuksena? Hoidamme myös takan ja savuhormin asennukset jälkikäteen aina luvista alkaen, kysy rohkeasti lisää!

Sopivan tulisijan valinta

Mihin käyttöön tulisija tulee?

Mitä ennen kaikkea haluat tulisijaltasi? Haetko tehokasta talon lämmittäjää, valloittavaa tulitunnelmaa, apuria ruuanlaittoon vai ehkäpä modernia design-takkaa? Tulisijan valinnassa kannattaa aina lähteä ensisijaisesta käyttötarkoituksesta.

Mihin tulisija on tulossa?

Mihin ja kuinka suureen tilaan tulisija on tulossa? Haluatko lämmittää nopeasti koko talon vai tulisiko tulisija pieneen takkahuoneeseen? Millaiselle alustalle tulisija sijoitetaan? Nämä tekijät määrittävät, millainen tulisija on mahdollista hankkia.

Tulisijan ulkonäkö?

Miltä näyttää unelmiesi tulisija? Onko se raffia vuolukiveä vai kiiltävää metallia? Onko toiveissasi jykevä koko kodin sydän vai pieni ja siro sisustuselementti? Autamme löytämään sen täydellisen tulisijan, ja pystymme myös muokkaamaan mallia toiveidesi pohjalta.